ARUBA CX10000

Lider ağ ürünleri üreticisi Aruba, Pensando iş birliği ile 19 Ekim’de tanıtımını yapmış olduğu Dağıtık Hizmetler Anahtarlama çözümünü 27 Ocak’ta Türk IT sektörüne duyurdu.

Aruba CX 10000 Serisi, veri merkezi L2/3 anahtarlamasını tamamen programlanabilir DPU (Pensando Elba) ile birleştiren, yeni bir veri merkezi anahtarlama ürünüdür. CX 10000 sayesinde hız ve performans iyileştirmeleri ile geleneksel veri merkezi L2/3 anahtarlarına göre TCO(Total Cost of Ownership/Toplam Sahip Olma Maliyeti) ‘larının çok altındadır.

Veri merkezi ağ teknolojileri, son on yılda gelişmekte olan uygulama mimarilerinin hacmini ve hızını ele almak için daha yüksek performanslı 25/100/400G bağlantılı topolojileri sağlamıştır. Fakat ilgili hizmet mimarileri gelişememiştir.

Merkezi güvenlik cihazları, data center içindeki doğu-batı trafiğini denetleme ve koruma konusunda verimsiz ve pahalıdır. Veri merkezinin ucunda yer alan bir cihaza giden yoğun trafik, kurumun arzu ettiği performansı sunamazken maliyet tarafında da efektif değildir.

ARUBA & PENSANDO İŞBİRLİĞİ İLE CX 10000 ANAHTAR

Aruba CX 10000, bu eski sınırlamaların üstesinden gelmek için tamamen yeni bir anahtarlama çözümü sunar. Çözüm; operatörlerin doğu-batı trafiği, sıfır güvenli segmentasyon, yaygın telemetri ve gelecekte durum bilgisi olan NAT, şifreleme hizmetleri için 800G dağıtılmış durum bilgisi olan ek güvenlik katmanını sağlamak adına kenar anahtarlar-omurga dokusunun yeteneklerini genişletmesine olanak tanır.

ARUBA CX 10000 KURUMUNUZA FAYDALARI

  • Güvenlik duruşunu iyileştirir ve saldırganın yatay yönde yayılmasını sınırlar.
  • Sıfır Güven Segmentasyonunu kurum içerisindeki tüm bilgisayara indirgeyerek, güvenliği veri merkezinin derinliklerine kadar genişletir.
  • Sanallaştırılmış, bare-metal veya kapsayıcılı iş yükleri için yalıtım ve multi tenancy sunar.
  • Ağ trafiği akışlarını, bant genişliğini ve performansı optimize eder.
  • Merkezi ağ hizmeti katmanı darboğaz noktalarının üstesinden gelerek hizmet dışı kalma süresini azaltır.
  • Birleşik ağ ve güvenlik otomasyonu ve yönetimi aracılığıyla işlemleri basitleştirir.
  • Altyapı hizmetlerinde sürekliliği ve hızlanmayı sağlar.
  • Güvenlik ve hizmetlerde önemli ölçüde daha düşük sermaye/işletme harcaması sunar.

ARUBA CX 10000 ÇÖZÜM DETAYLARI

Aruba CX 10000, 3,2 Tb/sn anahtarlama kapasitesi, 48 adet 10/25GbE (SFP/SFP+/SFP28) port hızı ve 6 adet 40/100GbE bağlantı noktası (QSFP+/QSFP28) sağlayan yüksek performanslı, erişim katmanı/veri merkezi anahtarıdır.) 1U boyutlarında ve dual Pensando DPU‘ya sahiptir.

Özellikler

  • Yüksek performanslı T3 anahtarlamalı ASIC, 3.2Tbps, 32MB paylaşımlı arabellek.
  • Sektör lideri VSX yedekliliği ve yedekli güç ve fanlar ile yüksek kullanılabilirlik.
  • Aruba AOS-CX otomasyonu, yerleşik REST API’leri ve Python komut dosyaları kullanılarak programlanabilirlik.
  • Advanced Katman 2/3 özellik seti, BGP, OSPF, VRFLite ve IPv6’yı içerir.
  • Veri merkezinde derin segmentasyon için BGP-EVPN’li Dinamik VXLAN.
  • Aruba CX 10000’e entegre edilmiş Çift Pensando Veri İşleme Birimi (DPU).

P4 programlanabilir işlemciler sayesinde; ağ iletişimi için optimize edilmiş bir yazılım anahtarlaması, ağ-sunucu ucunda güvenlik hizmetleri ve CX10000’de tüm durum bilgisi olan hizmetlerin sağlanması için temel oluşturur. İşlemciler, Politika ve Hizmet Yöneticisi (PSM) tarafından merkezi olarak yönetilir ve izlenir.

ARUBA CX 10000 YÖNETİMİ

BT operasyonları, birleşik ağ-güvenlik ilkesi yapılandırması Aruba CX 10000 için Aruba Fabric Composer‘dan yararlanır. Bu sayede hem anahtar hem de dağıtılmış güvenlik duvarı için tüm anahtar, ağ yapılandırmaları ve güvenlik duvarı ilkesi tanımları Aruba Fabric Composer tarafından işlenebilir.

Bu yönetim, VSX (MLAG) ile anahtar sağlama, OSPF/BGP ile alt paylaşımı ve BGP EVPN ile de yer paylaşımı sağlama, sunucu bağlantı noktası sağlama, depolama QoS sağlama imkânı verir. Ayrıca anahtarları, sunucuları, depolama aygıtlarını, NIC’leri, hipervizörleri kapsayan uçtan uca görselleştirmeyi içerir.

Özel SecOps ekiplerine sahip kuruluşlar, belirli güvenlik rolleri ve sorumluluklarına dayalı olarak Politika ve Hizmetler ve Yönetici’den (PSM) de yararlanabilir.

ARUBA CX 10000 KULLANIM ÖRNEKLERİ

Şirket içi kurumsal veri merkezleri ve özel bulut donanım tabanlı güvenlik araçlarına sahip geleneksel veri merkezi mimarileri kırılma noktalarına itiliyor ve sürdürülebilir olmayan performans, çeviklik ve maliyet yükleri getirir. CX 10000, birleşik ağ ve güvenlik otomasyonu ve politika yönetimi ile bu gelişmiş hizmetleri veri merkezi kenarına dağıtan etkileyici bir mimari alternatif sunar.

Bu yeni çözüm, ağ bant genişliğini ve performansını, yerel trafiği merkezi bir dar alana sıkıştırmak zorunda kalmadan optimize eder. Bu da cihaz yayılma karmaşıklığını ve maliyetini sınırlarken güvenlik duruşunu iyileştirmeye yardımcı olur.

FİYATLANDIRMA POLİTİKASI

Aruba CX 10000, hızlandırılmış Stateful Firewall, Zero Trust Segmentation, ERSPAN, Telemetri ve DDoS korumasını içerecek şekilde 45.000 USD’den başlayan fiyatlarla Ocak 2022’de genel olarak satışa sunulmuştur.

Fiyatlandırma için Bilgi Sistemleri satış temsilcinizle iletişime geçebilir veya buradan bir talep formu doldurabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial