BULUT BİLİŞİM İLE BASİTLEŞİN!

Bulut bilişim sisteminin kurulması için bir bilgi teknolojileri (BT) uzmanına ihtiyacınız yok ve güncellemeler otomatik olarak yapılıyor.

Küçük bir depolama alanıyla başlayıp şirketiniz daha fazla veri topladıkça, daha fazla proje üzerinde çalıştıkça ya da yeni ürün teklifleriyle yaptığı işlemleri genişlettikçe daha fazla alan ekleyebilirsiniz.
Hareket halindeki bilginin getirdiği kolaylık.


Avantajı nedir?

Dosya saklama ve dosyalara ulaşım gibi problemlerin ortadan kalkmasını sağlayan bulut bilişim, hayatımıza giren akıllı teknolojilerin daha aktif ve verimli kullanılması mümkün kılıyor. Artık, sunum dosyalarının çantanızda, bilgisayarınızda veya harici bir diskte bulunmasına gerek yoktur. Bulut bilişim hizmetleri sayesinde, hiçbir cihaza bağımlı kalmadan istediğiniz doküman elinizin altındadır.

Dosya ve veri kayıplarının ortadan kalkmasını mümkün kılan bulut bilişim, verilerinize kesintisiz olarak 7/24 ulaşabilmenizi sağlıyor. Üstelik bunun herhangi bir cihaza bağımlı şekilde söz konusu olmaması, bulut bilişimin en büyük özelliğini ifade ediyor.


Bulut Bilişim yararları nelerdir?

Bulut bilişimin birden çok fazla faydası vardır. Ben bunların birkaçından bahsedeceğim.

  • Gizlilik
  • Sermaye altyapısını azaltarak maliyet tasarrufu
  • Bulut hizmeti ölçeklenebilirlik sunuyor.
  • Anında Güncelleme
  • Lisans maliyetlerinden tasarruf

Bulut Bilişim hizmet modelleri

  • Altyapı hizmeti (IaaS)
  • Platform hizmeti (Paas)
  • Yazılım hizmeti (SaaS)

Altyapı hizmeti (IaaS): Bu en temel bulut hizmet modelinde, bulut sağlayıcıları, sunucuları, fiziksel veya sanal makineler olarak sunarlar.

Platform hizmeti (Paas): Bu bulut modelinde, kullanıcı belirli bir platformda (python,java, .net vb) uyumlu olan uygulamalarını zengin bir ortamdan yararlanarak kullanıyor.

Yazılım hizmeti (SaaS): Bu bulut modelinde kullanıcılara önceden belirlenmiş uygulamaları doğrudan web tarayıcısından çalıştırma imkanı sağlanıyor.

Image for post

Bulut Çeşitleri:

Bulut Çeşitleri 3’e ayrılmaktadır. Bunlar:

  • Public
  • Private
  • Hybrid

Public Cloud (Genel Bulut): Public Cloud uygulamalarında depolama ve diğer kaynak erişimi hizmet sağlayıcıları tarafından kullanıcılara sunulur. Bu hizmetler ücretsiz veya kullanıma göre fiyatlandırılmaktadır. Genel bulut sağlayıcıları kendi altyapı kaynaklarını işler ve sadece internet üzerinden erişim sağlanır.

Private Cloud (Özel Bulut): Private Cloud daha büyük şirketler ve bilgileri daha önemli olan şirketlerin tercih ettiği bir bulut teknolojisi tipidir. Buna örnek olarak Microsoft şirketinin sunduğu Hyper — V ve System Center ürünlerini gösterebiliriz. Private Cloud kişisel kurduğumuz yapı olduğu için tüm bilgiler bizim elimizin altındadır. Örnek olarak devlet kuruluşları bilgi işlem ihtiyaçlarını ortak kurulan bir bulut kullanarak sağlayabilirler. Yada uluslararası bir şirket tüm dünya ülkelerinde olan şubelerinin bilgi işlem ihtiyaçlarını tek bir bulut üzerinden sürdürebilmektedir.

Hybrid Cloud (Melez Bulut):

Hybrid Cloud Public ve Private Cloud’un birleşiminden ortaya çıkan yapılardır. Güvenlik ve gizliliğin daha önemli olduğu ve tedbirin yüksek tutulması gereken yerlerde Private Cloud teknolojisi kullanılır, ancak yukarıdaki güvenlik tedbirlerinin daha düşük düzeyde tutulabileceği alanlarda Public Cloud kullanmak daha mantıklıdır. Bunların birleşmesi de şirketlerin hacmine göre değişiyor.

Image for post

Sizde hemen bilgisistemleri üzerinden bize ulaşarak şirketinizin bulut bilişime geçiş serüvenini uzman ekiplerimizle değerlendirebilir, danışmanlık ve yazılım desteği alabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için arayın! 0850 582 15 47
Sayfamızı ziyaret ediniz! www.bilgisistemleri.com.tr

2 Responses

  1. Dede DEMİRSEL dedi ki:

    Test.

  2. özlem dedi ki:

    slm

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial